Filmy i instrukcje

Jak powstają panierowane dania.

Przygotowaliśmy dla Ciebie dokładne filmy instruktażowe jak przygotować soczystego kurczaka i delikatną rybę w chrupiącej panierce. Zobacz filmiki, a także pobierz instrukcje, aby prawidłowo wykonać cały proces.

 

Pobierz Instrukcję Holly Powder:

Krok 1

Przygotowanie składników

Aby przygotować soczyste i chrupiące porcje kurczaka użyj produktów Holly Powder: pikantną lub łagodną marynatę oraz panierkę.

Jeśli przygotowujesz rybę poza marynatą do ryby i panierką wykorzystaj jeszcze specjalną przyprawę, która nada wyjątkowy smak rybie.

żywność dla gastronomii-zestaw marynat i panierek do kurczaka

Krok 2

Marynowanie i panierowanie

Marynujemy świeże mięso, a następnie panierujemy je panierce Holly Powder.

Do panierowania wykorzystujemy:

  • pojemnik na panierkę
  • pojemnik z zimną wodą
  • kratkę/sito do zanurzania mięsa w wodzie
  • szczypce do przekładania mięsa z marynaty do wody

marynowanie i panierowanie mięsa

Krok 3

Smażenie

Opanierowane mięso i rybę z łatwością usmażymy w zwykłej frytownicy. Natomiast do przygotowania większych kawałków kurczaka (głownie z kością), warto wykorzystać specjalne urządzenia, w których szybciej przygotujesz chrupiące porcje mięsa.

Smażenie to bardzo ważny proces. To wtedy zobaczysz jak powstają apetyczne, postrzępione płatki.

smażenie mięsa

Krok 4

Gotowe dania

Podajemy dania gorące, bezpośrednio po usmażeniu. Dzięki temu wyglądają doskonale, zachowują swój wspaniały smak i zapach. Tak apetycznym kawałkom kurczaka nie sposób się oprzeć!

dania z panierowanym kurczakiem

 

 

 

Pobierz Instrukcję Holly Powder:

 

Instrukcja przygotowania chrupiących stripsów - Holly Powder

Film prezentuje w jaki sposób ciąć mięso na nuggetsy, przygotować marynatę oraz panierować niewielkie ilości mięsa.

Jak przygotować chrupiące skrzydełka

Film prezentuje jak przygotować chrupiące skrzydełka: jak nacinać mięso, jak przygotować marynatę oraz jak panierwaoć.

Jak panierować i smażyć rybę, aby była soczysta i chrupiąca

Film prezentuje, jak przygotować apetyczną, chrupiacą rybę: jak panierować oraz smażyć rybę, aby miała wspaniały, złocisty kolor.

Chrupiący kurczak. Panierowanie stripsów

Film prezentuje jak panierować jednocześnie większe ilości mięsa.