Kurczak po amerykańsku czyli smażony kurczak w złocistej panierce to danie, które nieustannie cieszy się popularnością i jest niezwykle proste do przygotowania. Wystarczą marynata, panierka do kurczaka Holly Powder i odpowiedni sposób panierowania. Sprawdź, jak zrobić kurczaka po amerykańsku i wzbogać ofertę swojej restauracji o pyszne dania bazujące na soczystych kawałkach chrupiącego kurczaka.
Kurczak po amerykańsku w panierce
Czym się charakteryzuje smażony kurczak po amerykańsku? Przede wszystkim panierką. Amerykańska panierka do kurczaka jest niezwykle chrupiąca i złocista, posiada postrzępienie przypominające strukturę płatków. Z pewnością to na bazie tego skojarzenia utarło się mylne przekonanie, że kurczaka po amerykańsku panieruje się w płatkach kukurydzianych. Śpieszymy jednak z zapewnieniem, że w panierce na nuggetsach nie ma płatków kukurydzianych, a sekret jej chrupkości tkwi w odpowiednim sposobie panierowania w specjalnej panierce.
Jak zrobić kurczaka po amerykańsku
Zatem jaka panierka do kurczaka będzie tą najbardziej właściwą? Panierka gastronomiczna, dedykowana restauracjom, które chcą serwować kurczaka w prawdziwie amerykańskim stylu. Gotowa panierka to rozwiązanie nie tylko sprawdzone i pewne, ale także łatwe w zastosowaniu. Produkty Holly Powder ułatwiają gotowanie i gwarantują przepyszny, satysfakcjonujący efekt. Wystarczy postępować zgodnie z prostą instrukcją producenta, by otrzymać przepyszne kawałki kurczaka w panierce.
Za smak odpowiada marynata
Gotowa panierka gastronomiczna Holly Powder jest uniwersalna. Można ją zastosować zarówno wtedy, gdy przygotowujesz kurczaka w wersji łagodnej, jak i pikantnej. Doskonale sprawdzi się także do przygotowania ryby w panierce. Jeden produkt pozwala Ci przygotować kilka różnych dań. Dzieje się tak dlatego, że za smak dania odpowiada nie panierka, lecz marynata. W ofercie Holly Powder znajdziesz trzy rodzaje marynaty: marynatę pikantną i łagodną do kurczaka oraz marynatę i przyprawę do ryby.
Kurczak po amerykańsku – panierka
Dzięki zastosowaniu profesjonalnej panierki kurczak po amerykańsku będzie nie tylko smakował, ale także wyglądał jak ten serwowany w popularnych sieciach restauracji rodem z USA. Stawiając na gotowe rozwiązanie oszczędzasz czas, który musiałbyś poświęcić na opracowanie swojej receptury oraz pieniądze. Dzięki sprawdzonej technologii masz pewność, że każdorazowo uzyskasz powtarzalny efekt. Panierka za każdym razem będzie dobrze trzymała się mięsa, będzie odpowiednio postrzępiona i chrupiąca.
Sekret prawidłowego panierowania
Jako producent panierki Holly Powder zadbaliśmy o to, by przygotowanie kurczaka na bazie naszych produktów było proste, wygodne i efektywne. W trosce o jak najlepszy efekt końcowy – idealnego kurczaka w panierce opracowaliśmy instrukcję, która pokazuje jak marynować, panierować i smażyć kurczaka, by osiągnąć kulinarny sukces. Warto zastosować zawarte tam wskazówki – nie tylko ułatwią i przyspieszą pracę, ale będą gwarancją wspominanej wcześniej powtarzalności.
Jak serwować dania na bazie kurczaka po amerykańsku
Podanie chrupiących, złocistych nuggetsów w kubełku wydaje się być najwygodniejszym i najbardziej praktycznym rozwiązaniem. Kultowy już kubełek z kawałkami kurczaka w panierce to tylko jedna z możliwości serwowania kurczaka po amerykańsku. Zwłaszcza, że tak przygotowany kurczak świetnie komponuje się z różnymi dodatkami i tworzy z nimi atrakcyjne, apetyczne dania.
Kurczak po amerykańsku – przepis na bogate menu
Na bazie kurczaka po amerykańsku przygotujesz zarówno przekąskę, lunch, jak i pełnowartościowy obiad. Panierowane kawałki kurczaka stworzą podstawę do skomponowania burgera, tortilli czy sandwicha. Będą idealnym dodatkiem do sałatki, sprawiając, że stanie się pożywna i sycąca.