Jak przygotować kurczaka mistrzowsko? Teoretycznie wszyscy to wiedzą. W praktyce jednak okazuje się, że tylko nieliczni potrafią zaserwować idealnie soczyste nuggetsy z kurczaka w obłędnie chrupiącej, doskonale postrzępionej panierce. Sekret przygotowania doskonałego kurczaka w panierce od dawna nie jest żadną tajemnicą i tkwi w odpowiednim sposobie marynowania i panierowania. A zatem czym panierować i jak panierować kurczaka? Producent panierki podpowiada, jak przygotować kurczaka krok po kroku.
Panierowanie kurczaka w gastronomii
Jeśli przygotowujesz kurczaka w panierce w lokalu gastronomicznym, to postaw na produkty dedykowane gastronomii. Idealnym rozwiązaniem będzie dla Ciebie gotowa panierka do kurczaka. Z jej pomocą szybko, sprawnie i skutecznie zapanierujesz kurczaka. Gotowa panierka gastronomiczna ułatwi Ci pracę i sprawi, że w łatwy sposób osiągniesz powtarzalny i satysfakcjonujący efekt końcowy.
Jak panierować bez jajka?
Panierowanie bez jajka niesie ze sobą wiele korzyści. Po pierwsze, unikasz wprowadzania do kuchni produktów objętych ryzykiem przeniesienia bakterii Salmonelii, po drugie, ograniczasz koszty. Po trzecie, panierowanie bez jajka jest znacznie bardziej wygodne – tym bardziej, że są na rynku produkty do tego przeznaczone.
Panierowanie kurczaka bez bułki tartej
Aby uzyskać chrupiącą, postrzępioną panierkę, nie potrzebujesz panierować kurczaka w bułce tartej czy płatkach kukurydzianych. Strukturę płatków i idealną chrupkość bez trudu uzyskasz stosując gotową panierkę, przeznaczoną do gastronomii.
Czym panierować kurczaka?
Postaw na markę Holly Powder. Dlaczego? Przede wszystkim, jej produkty powstały z myślą o przygotowywaniu mięsa w gastronomii. Zapewniają wysoką jakość, wydajność, wygodę i prostotę użycia, pożądaną powtarzalność. Zarówno marynata, jak i gotowa panierka do kurczaka to produkty o doskonale dopracowanej recepturze. Nie musisz sam dobierać składników, eksperymentować z przyprawami, szukać idealnych rozwiązań. Holly Powder zrobiło to za Ciebie.
Panierowanie kurczaka – od czego zacząć?
Choć sekret idealnego kurczaka w panierce tkwi w sposobie panierowania, zanim przejdziesz do tego etapu, powinieneś zadbać o to, by odpowiednio przygotować mięso. Ważne jest, by mięso kurczaka oczyścić, pokroić na równej wielkości kawałki i zamarynować.
Jak marynować kurczaka?
Marynowanie kurczaka należy wykonać z pomocą gotowej marynaty Holly Powder. W zależności od poziomu ostrości mamy do wyboru dwa rodzaje marynaty: łagodną i pikantną. Marynowanie wykonaj najlepiej dzień wcześniej, by mięso przed panierowaniem odpowiednio skruszało i nabrało właściwego smaku. Aby ułatwić ten proces, masuj mięso z marynatą zgodnie z instrukcją producenta. Działanie według schematu daje gwarancję, że wszystko wykonasz tak, jak należy, a kurczak za każdym razem będzie smakował (i wyglądał!) tak samo wspaniale.
Jak panierować nuggetsy?
Tylko gotową panierką Holly Powder! Jak panierować? Zgodnie z zasadami, które producent szczegółowo objaśnia w instrukcji. Ważne, by nie pomijać żadnych czynności, wykonywać je ze starannością i jak największą dokładnością. Dzięki temu uzyskasz satysfakcjonujący efekt, który bez trudu powtórzysz podczas każdego przygotowywania kurczaka w panierce.
Smażenie kurczaka– w czym smażyć kurczaka?
Opanierowane kawałki kurczaka umieść w odpowiednio rozgrzanej fryturze i smaż do momentu, gdy panierka uzyska idealnie złocisty kolor. Smażenie fileta z kurczaka – czyli elementów bez kości możesz wykonać w klasycznej frytkownicy. Frytkownica do kurczaka? Ależ tak! Nie musisz inwestować w specjalistyczny smażalnik. Korzystając z opracowanych przez Holly Powder receptur i patentów ograniczysz koszty i w prosty sposób wprowadzisz do menu pysznego kurczaka w idealnie chrupiącej panierce.
Jak przygotować pierś z kurczaka? To proste!
Przygotowanie kurczaka nie wymaga dużych nakładów czasu, inwestycji czy umiejętności. Ważne, by postawić na proste, sprawdzone rozwiązania i dobrze dobrane produkty. Wybierając gotową panierkę do kurczaka Holly Powder otrzymujesz nie tylko świetnej jakości panier, ale także szczegółową instrukcję tego, jak wykonać panierowanie w sposób profesjonalny, fachowy. Korzystaj ze wskazówek i dołącz do grona tych, którzy serwują najlepszego kurczaka w panierce. Ty też to potrafisz!