Śledzenie i czerpanie z trendów gastronomicznych pozwala sprawnie budować i rozwijać biznes. Z pewnością do aktualnych należą usługi delivery. Sprawdź, dlaczego zamawianie dań na wynos jest tak popularne, dowiedz się, jakie potrawy najlepiej sprzedają się na wynos i które opakowania gastronomiczne wybrać.
Pakuj w opakowania jednorazowe i serwuj na wynos
Pandemiczna rzeczywistość przyniosła zarówno obawy i ograniczenia, jak i nowe rozwiązania. Niektóre z nich zostały z nami do teraz i stały się obowiązującym trendem. Jednym z nich jest właśnie zamawianie dań na wynos – trend, który nie tylko się utrzymał, ale także rozwinął, wpływając na powstanie nowych modeli i rodzajów usług gastronomicznych. Zapoznaj się z nimi i zainspiruj – są łatwe do wprowadzenia i odpowiadają na potrzeby Twoich potencjalnych klientów.
Zjeść dobrze i… szybko
W dzisiejszych czasach chcemy zjeść smacznie i… szybko. Coraz częściej decydujemy się na zjedzenie ulubionego dania poza lokalem, dlatego stawiamy na zamawianie jedzenia z dowozem. Oczekujemy, że dotrze ono do nas w jak najkrótszym czasie, że będzie ono ciepłe i apetyczne. Wprowadzając q-commerce – czyli system wygodnego składania zamówień online i szybkiej dostawy zaspokoisz te potrzeby i sprawisz, że Twój klient otrzyma upragnione danie w mniej niż 30 minut!
Dark kitchen – dania na dowóz i dostarczane pod drzwi klienta
Współcześnie, aby serwować pyszne jedzenie Twojego autorstwa, nie musisz posiadać lokalu i prowadzić sprzedaży stacjonarnej. Otwórz wirtualną restaurację i serwuj z niej dania prosto pod drzwi klienta. Dark kitchen daje możliwość dużych oszczędności – nie ponosisz kosztów , które wiążą się z prowadzeniem tradycyjnej restauracji. Ważne, by przygotować menu złożone z potraw, które bez problemu zapakujesz w opakowania jednorazowe na wynos.
Zamówienia z dowozem – bezproblemowo!
Uruchomienie kanału sprzedaży na wynos w lokalu gastronomicznym zawsze powinno być poprzedzone dostosowaniem listy serwowanych dań do modelu delivery. Nie możemy zapominać, że poza jak najkrótszym czasem dostawy ważna jest jak najwyższa jakość dostarczonych klientowi dań. Aby serwować na wynos jedzenie, które będzie wyglądało i smakowało dokładnie tak, jak serwowane na miejscu w restauracji, postaw na sprawdzone rozwiązania.
Co najlepiej serwować na wynos? Kurczaka w panierce
Na wynos najlepiej serwować dania, które nie sprawiają problemów w dostawie – łatwo można je zapakować i długo zachowują świeżość. Z pewnością do tej grupy można zaliczyć kurczaka w panierce oraz dania przygotowane na jego bazie. Kurczak w panierce jest prosty w przygotowaniu, wygodny w pakowaniu i bezproblemowy w transporcie. Kultowy kubełek na kurczaki wypełnione gorącym, chrupiącym kurczakiem w panierce to idealna propozycja dla delivery menu.
Jeden kurczak, wiele możliwości
Kurczak w panierce świetnie komponuje się z wieloma dodatkami, dlatego stanowi podstawę wielu popularnych dań. Na jego bazie bez problemu przygotujesz (i wydasz na wynos) zarówno burgera i tortillę, jak i sałatkę z kurczakiem, bagietkę czy sandwicha.
Kurczak, panierka i opakowania jednorazowe na jedzenie
Zastanawiasz się, czego potrzebujesz, by wprowadzić do menu chrupiącego kurczaka? Lista tego, co będzie Ci potrzebne, jest zachęcająco krótka: mięso kurczaka – najlepiej od sprawdzonego hodowcy, gotowa marynata i panierka do kurczaka, frytkownica i dobrej jakości jednorazowe opakowania na jedzenie: kubełki, opakowania na tortillę, burgera, torebki na frytki i boxy – pudełka na zestawy złożone z kilku dań.
Opakowania jednorazowe do gastronomii – które wybrać?
Decydując się na jednorazowe opakowania na jedzenie postaw na te, które są solidne i trwałe, a jednocześnie wykonane z bezpiecznych dla środowiska materiałów. Świetnym rozwiązaniem będą opakowania jednorazowe wykonane z papieru. Jednorazowe opakowania ekologiczne z jednej strony skutecznie zabezpieczą serwowane przez Ciebie jedzenie, z drugiej nie będą stanowiły obciążenia dla planety.
Papierowe opakowania jednorazowe – wygoda magazynowania
Plastikowe czy styropianowe pojemniki nie dość, że są rozwiązaniem nieekologicznym to ich przechowywanie stanowi nie lada wyzwanie. Zwłaszcza, gdy posiadamy niedużo wolnej przestrzeni magazynowej. Opakowania jednorazowe papierowe przeznaczone do samodzielnego złożenia to wyjście idealne – wygodne w magazynowaniu i łatwe w składaniu, sprawdzą się w każdym lokalu – nawet o bardzo małej powierzchni.
Zachowaj świeżość, chrupkość i smak
Opakowania jednorazowe gastronomiczne marki Holly Powder wykonane są z solidnej tektury i pokryte specjalną warstwą ochronną, która zabezpiecza przed pobrudzeniem. Dzięki specjalnym otworom w opakowaniu transportowane jedzenie nie zaparza się, a szeroki wybór opakowań Holly Powder sprawiają, że w łatwy sposób możesz dostosować opakowanie do rodzaju dania i wielkości porcji. Dzięki temu podczas transportu jedzenie będzie skutecznie zabezpieczone i dotrze do zamawiającego w nienaruszonym stanie.
Serwuj z klasą – opakowania jednorazowe z nadrukiem
Kolorowe opakowania jednorazowe nie tylko przyciągną wzrok, ale rozbudzą apetyt i podkreślą wyjątkowość dań. Szata graficzna opakowań Holly Powder zdecydowanie wyróżnia je i sprawia, że serwowane w nich jedzenie świetnie i apetycznie się prezentuje.
Klucz do sukcesu w gastronomii
Łączenie gastronomii z logistyką i technologią wydaje się być dziś najlepszym sposobem na skuteczne odpowiadanie na potrzeby klientów i poszerzanie ich kręgu. Wykorzystując sprawdzone rozwiązania (takie jak kurczak w panierce) wzbogacone o nowoczesne narzędzia i systemy, zrobisz pierwszy krok na drodze do gastronomicznego sukcesu.