Panierka do kurczaka, której użyjesz także do przygotowania chrupiących kawałków ryby? Z panierką Holly Powder to możliwe! Jej uniwersalny smak sprawia, że z jej pomocą przygotujesz zarówno dania z kurczaka, jak i ryby. Szukasz przepisu na rybę w złotej, postrzępionej panierce? Wypróbuj nasz przepis na rybę smażoną i wzbogać menu swojego lokalu o przepyszne dania rybne.
Panierka do ryby – idealna do gastronomii
Zamiast panierować rybę w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej, postaw na sprawdzone, dedykowane gastronomii rozwiązania. Gotowa panierka do ryby to prosty sposób na powtarzalny i satysfakcjonujący efekt – soczystą rybę w chrupiącej panierce. Korzystając z profesjonalnych rozwiązań oszczędzasz czas i pieniądze: Nie musisz tworzyć własnej receptury, ani eksperymentować. Ryba panierowana w gotowej panierce zawsze świetnie smakuje i wygląda. I co najważniejsze – łatwo ją przygotować.
Jak panierować rybę? Bułkę tartą zamień na gotową panierkę
Bułkę tartą, jajko i mąkę pszenną zamień na gotową mieszankę marki Holly Powder. Z jej pomocą w prosty sposób przygotujesz chrupiące nuggetsy, skrzydełka i kawałki ryby.
Neutralny smak panierki sprawia, że jest uniwersalna. Kupując jeden produkt, otrzymujesz wiele możliwości. Wygodnie, smacznie i… ekonomicznie!
Ryba w panierce Holly Powder
Na zewnątrz złota, postrzępiona i przyjemnie chrupiąca panierka, wewnątrz soczysta, delikatna ryba. Panierka do ryby Holly Powder świetnie komponuje się z dorszem, halibutem i miruną. Z jej pomocą bez trudu przygotujesz panierowane kawałki ryby, idealne do fish burgera, fish and chips czy innych potraw opartych na rybie w panierce. Tak naprawdę ogranicza Cię jedynie Twoja wyobraźnia.
Przepis na rybę w panierce
Jak uzyskać idealnie chrupiącą panierkę przy zachowaniu soczystości ryby? Jak zapewnić jej przyjemny aromat i wyrazisty smak? Wystarczy skorzystać z oferty Holly Powder: przygotować rybę według wskazówek producenta z użyciem niezastąpionych produktów: panierki, marynaty i przyprawy do ryby.
Marynowanie ryby
Marynata do ryby Holly Powder to gotowa mieszanka, którą wystarczy połączyć z zimną wodą. Przeznaczona jest zarówno do ryb świeżych i mrożonych. Marynata nadaje rybie świeżość i delikatność. Skutecznie usuwa posmak, który bywa wyczuwalny w rybach hodowlanych. To właśnie dzięki marynacie ryba zachowuje swoją soczystość, delikatną strukturę i apetycznie chrupiącą, postrzępioną panierkę.
Przyprawa do ryby
Warto pamiętać o tym, że panierka i marynata nie nadają rybie smaku, dlatego po zamarynowaniu należy ją przyprawić.
Przyprawa do ryb Holly Powder to gotowa kompozycja przypraw o limonkowym smaku. Świetnie podkreśla smak, nadaje rybie przyjemny aromat. Używając przyprawy nie musisz doprawiać jej solą, pieprzem czy skrapiać sokiem z cytryny.
Jak panierować rybę? Skorzystaj ze wskazówek producenta panierki
Jako producent panierki do kurczaka i ryby, mamy duże doświadczenie w panierowaniu. Chętnie się nim dzielimy – zarówno podczas szkoleń, które organizujemy, jak i za pośrednictwem filmików instruktażowych, które przygotowaliśmy dla naszych klientów.
Staramy się udzielać praktycznych wskazówek i inspirować do podejmowania kulinarnych wyzwań – z naszymi produktami i instrukcjami poszerzanie oferty lokalu o nowe dania jest proste, bezproblemowe i satysfakcjonujące.
Przepis na rybę w panierce Holly Powder
Poznaj sposób panierowania ryby opracowany przez Holly Powder i wypróbuj go w swoim lokalu!
-
Ryba w panierce – zasady panierowania
Pokrojone na mniejsze kawałki, zamarynowane i przyprawione części ryby przełóż do panierki za pomocą szczypiec. Panieruj rybę według schematu: zbierz, dociśnij, przerzuć. Najpierw zbierz rybę przysypując ją panierką, lekko dociśnij panierkę do ryby i przerzuć rybę w panierce w taki sposób, by panier obtoczył rybę z każdej strony. Powtórz ten zestaw czynności 6 razy.
-
Panieruj bezproblemowo i efektywnie
Strząsając nadmiar panierki umieść kawałki ryby w wodzie. Po czym ponownie umieść rybę w panierce.
Delikatnie rozdziel elementy unosząc je od spodu. Pamiętaj, by dotykać ryby tylko przez panier – dzięki temu Twoje dłonie pozostaną suche, co pozwoli wykonać panierowanie w prosty i efektywny sposób.
-
Uzyskaj efekt postrzępionej i chrupiącej panierki
Tym razem panieruj rybę bez dociskania – zbierz kawałki ryby lekko je przysypując panierką i delikatnie przerzuć. Dzięki temu panier obtoczy rybę z każdej strony. Powtórz te czynności 6-krotnie.
-
Strząśnij nadmiar panierki
Chwyć dwa kawałki ryby za końcówki i strząśnij nadmiar panierki uderzając 3 razy nadgarstkami o siebie.
-
Tak przygotowaną rybę usmaż w smażalniku
Rozgrzej tłuszcz we frytkownicy do 170 stopni Celsjusza. Włóż do niej kosz z umieszczonymi w nim opanierowanymi kawałkami ryby. Rybę smaż zanurzoną głęboko w rozgrzanym oleju przez około 4 minuty, aż panierka zrobi się idealnie złota i postrzępiona.
Ryba w panierce – pomysły na najlepsze dania rybne
Co podać do ryby w panierce? Wybór jest naprawdę ogromny! Ryba w panierce to przepyszna baza do stworzenia wielu smacznych dań. Świetnie się komponuje z pieczywem, ryżem, ziemniakami w każdej postaci. Sprawdzi się jako przekąska i danie główne, goście chętnie ją zamówią na lunch, jak i na kolację. Smażoną rybę z powodzeniem zaserwujesz z różnymi rodzajami sałatek, surówkami i sosami. Filety rybne w panierce wzbogacą kids menu w Twoim lokalu i będą stanowiły doskonałą alternatywę dla innych mięsnych dań.
Fish and Chips – smażona ryba z frytkami
Fish and chips, czyli panierowana ryba z frytkami to idealna propozycja do oferty lunchowej. Zestaw ten stanowi sycącą przekąskę, którą bez trudu zaserwujesz na szybki obiad oraz na wynos. Aby przygotować to danie wystarczy Ci frytkownica, a w tę z pewnością Twój lokal jest wyposażony.
Fish Burger – zamiast wołowiny panierowany kawałek ryby
Serwujesz burgery? Wzbogać menu o burgera na bazie ryby. Smakuje rewelacyjnie, jest łatwy w przygotowaniu i stanowi interesującą propozycję dla osób, które ograniczają jedzenie wołowiny, wieprzowiny czy mięsa drobiowego.
Ryba smażona w panierce, ryż i warzywa
Filety rybne w chrupiącej, złotej panierce podane z risotto lub kaszą i warzywami to danie proste do przygotowania i jednocześnie urozmaicone – bogate w dobre tłuszcze i witaminy. Z powodzeniem zaserwujesz je w porze obiadowej. Zgrillowane warzywa, aromatyczny ryż lub kasza to idealne uzupełnienie dania opartego na bazie dorsza lub innej ryby w chrupiącej panierce.
Chrupiąca ryba. Przepis na sukces
Niezależnie od tego, czy prowadzisz restaurację, bar typu fast food czy foodtrucka, ryba w panierce to danie, które z powodzeniem wprowadzisz do menu. Smaczne i apetyczne, łatwe w przygotowaniu, wygodne w serwowaniu na wynos – będzie idealnym uzupełnieniem oferty Twojego lokalu.