Dania z kurczaka w chrupiącej panierce cieszą się dużą popularnością wśród bywalców restauracji, barów typu fast food i food-trucków. Trudno się dziwić – aromatyczny kurczak w złotej, chrupiącej panierce świetnie się komponuje z różnymi dodatkami i stanowi świetną bazę do wielu dań. Na ich podstawie w łatwy sposób stworzysz różnorodne i atrakcyjne menu. Oto potrawy z kurczaka, które z łatwością wprowadzisz do oferty swojego lokalu gastronomicznego.
Dania z kurczaka – ulubione dania miłośników jedzenia na mieście
Jako producent panierki do kurczaka i jej dystrybutor nieustannie współpracujemy z właścicielami lokali gastronomicznych. Dzięki tym doświadczeniom doskonale wiemy, jak bardzo popularne są potrawy z kurczakiem. Z czego wynika tak duża popularność dań opartych na panierowanym kurczaku? Powodów jest co najmniej kilka.
Potrawy z kurczaka i ich popularność
Jak pokazują sprawdzone statystyki bywalcy lokali gastronomicznych bardzo często sięgają po dania, które są przygotowane ze składników, które znają i lubią. Kurczak zdecydowanie należy do tej grupy. Danie z kurczakiem to częsty wybór zarówno dorosłych, jak i dzieci – idealne danie dla całej rodziny. A dzięki temu, że świetnie komponuje się z różnymi dodatkami, daje możliwość stworzenia zróżnicowanego, trafiającego w różne gusta menu. Od miłośników nuggetsów z frytkami przez burgery z kurczakiem po dietetyczne sałatki z kawałkami panierowanego kurczaka.
Dania z kurczaka na każdą porę roku i porę dnia
Ogromnym atutem dań przygotowanych na bazie kurczaka jest brak sezonowości. Danie z kurczakiem cieszy się zainteresowaniem restauracyjnych gości zarówno latem, jak i zimą. Jest wybierane na lunch, szybki obiad i kolację. A nawet na śniadanie! Tost czy kanapka z kurczakiem to częsty wybór tych, którzy cenią sobie pożywne śniadania i traktują je jako najważniejszy posiłek dnia. Kurczaka z powodzeniem możesz zaserwować z warzywami, szpinakiem, pieczarkami, frytkami czy ryżem.
Przekąska z kurczaka – łatwa w przygotowaniu
Duża popularność dań z kurczaka to nie jedyny powód, dla którego lokale gastronomiczne wprowadzają je do swojej oferty. Z pewnością istotnym powodem jest także łatwość przygotowania potraw z kurczakiem. Aby przyrządzić kurczaka w panierce, wystarczy Ci podstawowe wyposażenie kuchni. Wprowadzenie do menu dań z kurczakiem w roli głównej nie wiąże się z żadnymi obciążającymi finansowo inwestycjami – niewielkim kosztem wzbogacisz ofertę i zaproponujesz dania, które z pewnością przypadną do gustu gościom Twojego lokalu.
Na ciepło, na zimno, na wynos i dowóz
Kurczak w chrupiącej panierce to także bezproblemowe serwowanie. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzi się jako główne danie obiadowe i jako przekąska. Dania z kurczakiem łatwo zapakujesz i przetransportujesz. Doskonale więc sprawdzają się w ofercie dań na wynos i na dowóz.
Ulubione przekąski z kurczaka
Które przekąski z kurczaka należą do ulubionych? Z pewnością częstym wyborem miłośników kurczaka w chrupiącej panierce jest kubełek nuggetsów w zestawie z sosami i frytkami lub pikantne skrzydełka z kurczaka – przekąska z kurczaka znana z największych sieciowych restauracji serwujących dania z kurczaka. Ale do ulubionych dań z kurczakiem w roli głównej można zaliczyć także cały szereg dań: burgery z kurczakiem, tortilla z kurczakiem, prosta sałatka z kurczakiem, makaron i ryż z kawałkami kurczaka, różnego typu kanapki, bagietki i tosty z kurczakiem.
Najlepsze przepisy na kurczaka
Dobre i sprawdzone przepisy na filety z kurczaka są dla kucharza na wagę złota. Klienci poza smakiem dania i jego wyglądem bardzo cenią sobie powtarzalność – gwarancję, że serwowane w lokalu danie zawsze będzie smakować tak samo dobrze. Jak tę powtarzalność uzyskać? Korzystając ze wskazówek ekspertów w dziedzinie przygotowywania kurczaka w panierce.
Przepisy na kurczaka od Holly Powder
Holly Powder jest wiodącym producentem gotowej panierki do gastronomii. Gotowa panierka do kurczaka jest uniwersalna – sprawdzi się także jako panierka do ryby! Naszym klientom podpowiadamy, jak marynować, panierować, smażyć i w jaki sposób łączyć opanierowane mięso z różnymi dodatkami. Dostępne w naszej ofercie bezpłatne przepisy na filety z kurczaka i szczegółowe instrukcje sprawiają, że każdy może w szybki i prosty sposób przygotować niejedno przepyszne danie z kurczakiem. Podpowiadamy, w jaki sposób przygotować kurczaka by był soczysty w środku i chrupiący na zewnątrz. Sprawdź, jak przyrządzamy dania z kurczakiem w roli głównej, wypróbuj przepis i przygotuj menu, które z pewnością przypadnie gościom Twojego lokalu do gustu.