Różne rodzaje panierki zamień na jedną, uniwersalną – panierkę do gastronomii Holly Powder

Mogłoby się wydawać, że do przygotowania różnych dań z kurczaka niezbędne będą różne panierki. Na szczęście istnieje panierka Holly Powder, dzięki której przygotujesz nie tylko panierowane skrzydełka, stripsy, łagodne i pikantne nuggetsy, ale także panierowaną rybę. Jedna panierka, a tyle możliwości – sprawdź, jak to możliwe.

najlepsze rodzaje panierki - uniwersalna panierka do kurczaka i ryby

 

Zamień różne rodzaje panierki na jedną

Panierka Holly Powder to gotowe rozwiązanie dla gastronomii, dzięki któremu przygotowanie dania w panierce – czy to kurczaka czy ryby – jest niezwykle proste. Jej ogromną zaletą jest uniwersalny smak, co sprawia, że może być zastosowana do przygotowania panierowanego kurczaka w wielu wariantach smakowych.  Dostępne na rynku produkty dla gastronomii często charakteryzują się brakiem możliwości szerszego zastosowania ze względu na dodatki smakowe zawarte w swoim składzie. Wybierając panierkę Holly Powder nie musisz już kupować ani przechowywać kilku rodzajów panierki. Z powodzeniem możesz jednocześnie panierować kawałki kurczaka w wersji łagodnej i pikantnej, co z pewnością przyspiesza pracę i ją znacznie ułatwia. W czym tkwi sekret?

 

Różne rodzaje panierki do kurczaka zastąp panierką uniwersalną Holly Powder

 

Jedna panierka – wiele możliwości

Właściwa receptura gotowej panierki Holly Powder sprawia, że jej konsystencja jest lekka i delikatna. Doskonale sprawdza się do różnych rodzajów mięsa – z kością lub bez, do kurczaka oraz ryb. Na uniwersalność jej zastosowania wpływa także jej neutralny smak – dzięki niemu świetnie się komponuje z każdym rodzajem marynaty do mięsa czy przyprawy do ryb. To właśnie te produkty odpowiadają za nadanie mięsu smaku i poziomu ostrości. Panierka ma sprawiać, że danie jest przyjemnie chrupiące  i posiada charakterystycznie postrzępioną strukturę. Jak ją uzyskać?

 

panierka uniwersalna to dwie różne panierki: do kurczaka i do ryby

 

Struktura panierki – idealne postrzępienie

Różne rodzaje panierki mogą mieć nie tylko różną konsystencję, ale także różną strukturę produktu końcowego. Jak uzyskać tę najbardziej oczekiwaną – mocno postrzępioną o charakterystycznym kształcie płatków? To proste – używając gotowej panierki do gastronomii. Kiedy pierwszy raz otworzysz opakowanie z panierką Holly Powder, z pewnością miło zaskoczy Cię jej lekka i puszysta konsystencja, pozbawiona bułki tartej czy płatków kukurydzianych. Postrzępienie przypominające płatki pojawi się dopiero podczas smażenia. Ale zanim do niego dojdzie, czeka Cię jeszcze jeden niezwykle ważny etap – panierowanie. Efekt, który uzyskasz zależy bowiem nie tylko od produktu, którego użyjesz, ale także od tego, w jaki sposób będziesz panierować.

 

Holly Powder - dwa rodzaje panierki w jednej

 

Różne rodzaje panierki – różne sposoby panierowania

Sposób panierowania zależy od rodzaju wybranej panierki. Panierowanie kurczaka z użyciem panierki Holly Powder opiera się na zasadzie dwóch kroków, polegającej na wykonaniu określonych czynności z określoną liczbą powtórzeń. Taka szczegółowa instrukcja – dołączona do każdego pakietu startowego – pozwala szybko i bez zbędnego wysiłku wykonać profesjonalne panierowanie nawet podczas pierwszej próby! Dzięki instrukcji przygotowania stripsów krok po kroku nie tracisz czasu na domysły, nieudane próby i narażające na dodatkowe koszty eksperymenty kulinarne.

 

Panierowanie zgodnie z instrukcją przy użyciu panierki Holly Powder

 

Różne składniki do panierowania, a wystarczy tylko… woda

W zależności od użytej panierki potrzebować będziesz też różnych składników – jajek, mąki, przypraw, bułki tartej, płatków kukurydzianych. Do panierowania panierką Holly Powder potrzebna Ci będzie tylko woda. Zamarynowane wcześniej mięso należy zapanierować przy użyciu panierki i zimnej wody zgodnie z wytycznymi w instrukcji i usmażyć w głębokim, odpowiednio rozgrzanym tłuszczu. Żadnych dodatkowych składników – żadnych dodatkowych kosztów.

 

Wybierz rodzaje panierki bez mąki, jajka czy bułki tartej

 

Różne  panierki do kurczaka i ryby? Z Holly Powder wystarczy jedna

Wzbogacenie menu o fishburgera jeszcze nigdy nie było tak proste – wystarczy użyć tej samej panierki, której używasz do kurczaka, by ryba zachwycała chrupiącą, złocistym kolorem panierki. Wyśmienity smak ryby zawdzięczamy użyciu dwóch składników: marynaty, która sprawia, że ryba nabiera delikatnej struktury oraz przyprawy, która odpowiada za jej wyjątkowy smak.

 

Holly Powder - dwa rodzaje panierki w jednej: do kurczaka i do ryby

 

Gotowa panierka to gotowe rozwiązanie

W gastronomii niezwykle ważna jest powtarzalność, która sprawia, że przygotowując potrawę w dany sposób zawsze uzyskamy jeden, identyczny efekt. Stąd w gastronomii tak bardzo ceni się gotowe rozwiązania – dzięki nim w łatwy i szybki sposób uzyskasz to, czego oczekujesz. Za każdym razem tak samo smaczne, efektowne i mieszczące się w ramach wcześniej ustalonego food coastu. Dzięki powtarzalności łatwiej jest utrzymać w ryzach nie tylko budżet, ale także czas pracy. Panierka Holly Powder to gotowe rozwiązanie, które warto wypróbować w swoim lokalu. Sprawdź i zamień różne panierki na jedną uniwersalną panierkę Holly Powder.

 

Poznaj nasze marki: