Stół do panierowania to bardzo istotna część wyposażenia kuchni w lokalu gastronomicznym, zwłaszcza serwującym dania na bazie kurczaka w panierce. Jako producent panierki rekomendujemy zakup takiego urządzenia. Oczywiście, panierowanie z użyciem gotowej panierki do kurczaka można wykonać na zwykłym stole roboczym. Warto jednak pamiętać, że profesjonalny stół do panierowania sprawia, że panierowania mięsa jest wygodne, szybkie i bardziej… ekonomiczne. Jak to działa? Sprawdź, dlaczego stół do panierowania mięsa to urządzenie, dla którego warto znaleźć miejsce nawet w najmniejszej kuchni.
Profesjonalny stół do panierowania
Każdy, kto zajmuje się przyrządzaniem kurczaka w panierce, wie, jak ważne jest właściwe wykonanie procesu panierowania. Aby było to możliwe ważne jest podążanie za instrukcją, precyzyjne wykonywanie poszczególnych czynności, wykonanie wskazanej liczby powtórzeń. By usprawnić pracę, a przy tym zapewnić satysfakcjonujący efekt: by gotowa panierka do kurczaka była idealnie chrupiąca i postrzępiona, warto skorzystać z praktycznego rozwiązania, jakim niewątpliwie jest profesjonalny stół do panierowania.
Stół do panierowania – wyposażenie
Panierowanie na stole do panierowania jest bardzo wygodne i komfortowe. Wynika to z zastosowanych w tym urządzeniu udogodnień. Stół posiada specjalne pojemniki na wodę i na panierkę. Umieszcza się je w otworach w stole, co zapewnia wysoki komfort pracy, eliminuje ryzyko przewrócenia się pojemnika, ułatwia utrzymanie porządku podczas pracy. Pojemnik na panierkę GN 2/1/150 lub w przypadku mniejszej ilości panierki mniejszy, ale głębszy 1/1/200 – bez trudu pomieści potrzebną Ci do wykonania prawidłowego panierowania odpowiednią ilość panierki.
Wygoda panierowania
Dzięki temu, że stół do panierowania jest odpowiednio duży i wysoki, zapewnia panierującemu wygodę pracy. Kolejnym wartym zaznaczenia udogodnieniem, w które wyposażony jest stół do panierowania, jest jego mobilność. Dzięki kółkom można bez trudu przestawić stół w dowolne miejsce, co ułatwia utrzymanie czystości.
Elektryczny stół do panierowania
Na rynku dostępne są stoły do panierowania z zasilanym elektrycznie systemem przesiewania panierki. System zawiera szczotkę, sito oraz dwa, umieszczone pod blatem pojemniki. Jest to rozwiązanie zarówno wygodne, jak i ekonomiczne. Pozwala nie tylko zaoszczędzić czas, ale także pieniądze. W jaki sposób?
Stół do panierowania mięsa z systemem przesiewania panierki
Po skończonym panierowaniu zawsze należy przesiać panierkę. Oczyszczoną ze zbrylonych cząstek panierkę będziemy mogli wykorzystać ponownie. Przesiewanie możemy wykonać ręcznie – za pomocą sita, lub przy pomocy elektrycznego stołu do przesiewania. Ten drugi sposób jest znacznie szybszy i bardziej efektywny. Urządzenie w kilka chwil gruntownie przesieje panierkę, ograniczając straty panierki do minimum. Czysta panierka trafi do jednego pojemnika, zabrudzona – do drugiego. Korzystanie ze stołu gwarantuje mniejsze zużycie panierki i oszczędność czasu.
Stół ze stali nierdzewnej
Stół do panierowania mięsa, jak każdy stół gastronomiczny, powinien być wykonany z łatwo zmywalnych i odpornych na uszkodzenia materiałów takich jak na przykład stal nierdzewna. Stół ze stali nierdzewnej to gwarancja długotrwałego, bezawaryjnego użytkowania. Warto zainwestować w stół roboczy dobrej jakości – będzie służył nam przez wiele lat.
Sprzęt, który się sprawdzi w każdej restauracji
Stół do panierowania tak jak witryna grzewcza, marynator czy inne urządzenie z wyposażenia gastronomii, podnosi komfort pracy, ułatwia ją i usprawnia. Sprawdzi się w każdej restauracji – zwłaszcza tej, która w menu oferuje kurczaka, rybę czy inne mięso w panierce.