Otwarcie lokalu to przygoda i wyzwanie w jednym. Szereg działań do wykonania, lista decyzji do podjęcia, solidny biznesplan do przygotowania… W takim momencie dobrze mieć wsparcie. Kogoś, kto pomoże Ci dokonać trafnych wyborów, podzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem. Pomoże Ci to zaoszczędzić czas i pieniądze. Jeśli zastanawiasz się, jak otworzyć restaurację z kurczakiem, to podpowiadamy: otwórz restaurację z pomocą Holly Powder. Wiodący producent panierki do kurczaka i właściciel sieci lokali franczyzowych i partnerskich pomaga postawić pierwsze kroki w biznesie gastronomicznym.
5 powodów, dla których warto otworzyć restaurację z kurczakiem
Czy fast food to dobry pomysł na biznes gastronomiczny? Tak, zwłaszcza gdy postawisz na lokal serwujący chrupiącego kurczaka w złocistej panierce. Skąd pewność, że właśnie ten profil restauracji: fast food z kurczakiem to idealny pomysł na biznes? Poznaj 5 powodów, dla których warto postawić na restaurację z kurczakiem:
1. Kurczak to ulubione i najczęściej wybierane mięso.
Stripsy z kurczaka lubią chyba wszyscy – zarówno dorośli, jak i dzieci. Smaczne i pożywne, idealne na szybką, przekąskę, jak i obiadową ucztę. Otwierając restaurację serwującą kurczaka stajesz się bezkonkurencyjny na tle restauracji oferujących pizzę czy typowe bary fast food.
2. Kurczaka w panierce przygotujesz bez trudu!
Zwłaszcza, jeśli skorzystasz z gotowej panierki dedykowanej gastronomii i instrukcji panierowania opracowanej przez producenta panierki i marynaty Holly Powder. Dzięki wysokiej jakości produktów i praktycznym wskazówkom w łatwy i szybki sposób przygotujesz przepysznego kurczaka, który jakością i smakiem w żaden sposób nie odbiega serwowanemu przez najpopularniejszą sieć restauracji z kurczakiem w amerykańskim stylu.
3. Wygoda serwowania, komfort pakowania.
Kurczak w panierce oraz dania przygotowanego na jego bazie możesz z łatwością zapakować i serwować na wynos. Wystarczą odpowiednie opakowania gastronomiczne.
4. Niskie koszty inwestycyjne.
Do przygotowania dań na bazie kurczaka w panierce potrzebujesz zaledwie kilka podstawowych sprzętów gastronomicznych. Dania z kurczakiem możesz serwować z foodtrucka lub na dowóz, prowadząc restaurację w formacie dark kitchen. Łatwość przygotowania dania pozwala Ci na wybór wielu opcji: lokal gastronomiczny typu fast food, restauracja, bistro, food hall a może cloud kitchen… Kurczak będzie pasował do każdego profilu gastronomii.
5. W oparciu o kurczaka w panierce możesz stworzyć różnorodne, bogate menu.
Burgery, tortille i wrapy, bagietki i tosty, wytrawne gofry i sałatki – kurczak świetnie się komponuje z każdym z tych dań.
Jak otworzyć restaurację? Z Holly Powder!
Niezależnie od tego, czy zdecydujesz się na prowadzenie restauracji typu fast food czy lokalu food hallu centrum handlowego, czy będziesz serwował kurczaka z okienka podawczego czy foodtrucka – zawsze możesz liczyć na wsparcie Holly Powder. Jako producent panierki do kurczaka nie tylko zgromadziliśmy potężną wiedzę na temat przygotowania kurczaka i dań na nim bazujących, ale zdobyliśmy ogromne doświadczenie w prowadzeniu restauracji z kurczakiem w amerykańskim stylu. Holly Powder to nie tylko produkty do panierowania, ale także marketing i szkolenia.
Dowiesz się, jak otworzyć restaurację krok po kroku
Nie tylko jesteśmy właścicielami sieci lokali franczyzowych i partnerskich, ale prowadzimy szeroko pojętą działalność szkoleniową – udzielamy wsparcia merytorycznego i praktycznego z zakresu przygotowania kurczaka w panierce i dań z jego udziałem, pomagamy uporać się z formalnościami przy otwarciu lokalu i służymy radą, chętnie dzieląc się zdobywanym przez lata doświadczeniem. Chcesz dowiedzieć się, ile trzeba mieć pieniędzy na otwarcie restauracji, ile zarabia restauracja z kurczakiem i jak zrealizować pomysł na fast food w małym mieście? Skorzystaj z wiedzy Holly Powder.
Założyć restaurację z Holly Powder – na jakie wsparcie możesz liczyć?
Oto obszary działań, w których będziemy Cię wspierać:
- Analiza budowlano-technologiczna i prawna lokalu
- Analiza lokalnej konkurencji i możliwości współpracy z rynkiem lokalnym
- Wyposażenie kuchni – pomoc w doborze odpowiedniego wyposażenia lokalu pod kątem niezbędnych urządzeń gastronomicznych
- Opracowanie schematu stanowisk oraz procesów produkcyjnych
- Przygotowanie kurczaka i ryby w panierce oraz dań opartych na tych produktach
- Wytyczne do systemu HACCP oraz zasad BHP
- Pomoc w opracowaniu menu, opartego na sprawdzonych recepturach
- Opracowanie formy serwowania dań i przygotowanie listy niezbędnych opakowań jednorazowych
- Przygotowanie materiałów marketingowych – logo, menu, cenniki, ulotki, plakaty, zdjęcia do celów promocyjnych
Analiza budowlano-technologiczna i prawna lokalu
Dzięki współpracy z Holly Powder dowiesz się, jak wybrać odpowiedni lokal oraz jak właściwie przeprowadzić jego analizę. Pokażemy Ci, jak sprawdzić miejsce, w którym planujesz otworzyć własny lokal gastronomiczny. Podpowiemy, jak ocenić układ pomieszczeń, czy lokal spełnia podstawowe wymogi techniczne oraz czy posiada odpowiedni potencjał.
Analiza lokalnej konkurencji i możliwości współpracy z rynkiem lokalnym
Jak dokonać analizy konkurencji? Jak ocenić szansę współpracy z lokalnymi podmiotami? Jak i gdzie szukać partnerów do wspólnych działań? Przed otwarciem restauracji warto przeanalizować sytuację na lokalnym rynku. Holly Powder zapewni Ci gotowe listy pytań, dzięki którym w łatwy i szybki sposób dokonasz niezbędnych analiz.
Wyposażenie kuchni – pomoc w doborze odpowiedniego wyposażenia lokalu
Jak wyposażyć lokal gastronomiczny, by był funkcjonalny? W jakie urządzenia zainwestować? Czy potrzebny Ci będzie profesjonalny smażalnik, czy wystarczy frytkownica? Czy możesz zrezygnować z zakupu masownicy mechanicznej? Czy warto zainwestować w lampę grzewczą? Korzystając z pomocy Holly Powder dowiesz się, jak wybrać odpowiednie wyposażenie Twojej restauracji i otrzymasz pomocną listę niezbędnych urządzeń.
Opracowanie schematu stanowisk oraz procesów produkcyjnych
Dzięki odpowiedniej organizacji kuchni przygotowywanie dań będzie odbywało się sprawnie, komfortowo i zgodnie z wymaganiami sanepidu i zachowaniem zasad BHP. Jak zatem odpowiednio zagospodarować przestrzeń? Jakie stanowiska pracy przygotować? Dzięki wsparciu merytorycznemu dowiesz się, jak właściwie rozplanować pracę w kuchni we własnej restauracji, jak wyposażyć każde stanowisko i zorganizować pracę, by przygotowanie potraw odbywało się w bezpiecznych i komfortowych warunkach.
Przygotowanie kurczaka i ryby w panierce oraz dań opartych na tych produktach
Jako producent panierki posiadamy potężną wiedzą na temat panierowania, jak praktyczne doświadczenie w prowadzeniu restauracji. Dlatego poza produktami do marynowania i panierowania naszym klientom proponujemy także pomocne materiały instruktażowe. Instrukcje pełne praktycznych wskazówek wzbogacone szkoleniem przeprowadzonym przez naszego szkoleniowca pozwolą w łatwy sposób przyswoić sobie techniki panierowania i w krótkim czasie osiągnąć idealny efekt – soczystego kurczaka w chrupiącej, złocistej panierce.
Wytyczne do systemu HACCP oraz zasad BHP
Zasady BHP i HACCP są niezwykle ważne. Jak wdrożyć opracowane systemy eliminujące zagrożenia we własnej restauracji? Jak skutecznie zadbać o bezpieczeństwo kadry pracowniczej i klientów lokalu? Współpracując z Holly Powder otrzymasz wsparcie merytoryczne także w tym zakresie.
Pomoc w opracowaniu menu, opartego na sprawdzonych recepturach
Jeśli szukasz sprawdzonego, dobrze skomponowanego menu opartego na kurczaku w panierce, to świetnie trafiłeś! Holly Powder podzieli się z Tobą przepisami na pyszne dania przygotowane na bazie kurczaka. Pomożemy Ci stworzyć interesującą ofertę dla klientów, pokażemy jak rozbudować menu, by było atrakcyjne i różnorodne, a jednocześnie zawierało dania, które bez trudu przygotujesz w kilka chwil. Otrzymasz od nas wiele ciekawych pomysłów, gotowe receptury i przepisy, m.in. na tortille, burgery i sałatki z kurczakiem.
Opracowanie formy serwowania dań i przygotowanie listy niezbędnych opakowań jednorazowych
Jak serwować dania uwzględniając obowiązujące trendy i standardy? Jak serwować dania na wynos i być eko? Jak uruchomić kanał delivery w restauracji? Na te i wiele innych pytań pojawiających się przy kwestii serwowania dań na miejscu i na wynos znajdziesz odpowiedzi w naszych materiałach szkoleniowych Holly Powder oferuje także opakowania gastronomiczne, dzięki którym transport zamówionych na wynos dań, będzie komfortowy i bezproblemowy.
Przygotowanie materiałów marketingowych dla własnej restauracji
Prowadzenie restauracji łączy w sobie wiele niezwykle różnorodnych działań. Od przygotowania dań przez zarządzanie po działania marketingowe. Dzięki wsparciu Holly Powder poradzisz sobie na każdym polu. Poszukujesz profesjonalnych materiałów graficznych? Potrzebujesz profesjonalnych zdjęć do reklamy swojej restauracji? Holly Powder posiada bogatą bazę autorskich zdjęć, atrakcyjnych plakatów, ulotek i cenników, które będziesz mógł wykorzystać zarówno w lokalu, jak i do promocji w social mediach. Dzięki nim bez trudu wyróżnisz się na tle konkurencji oraz zareklamujesz swoje usługi gastronomiczne.
Dobry pomysł na restaurację?
Już wiesz, jak otworzyć własną restaurację z kurczakiem. Ze wsparciem merytorycznym i praktycznym Holly Powder bez trudu przejdziesz przez każdy etap – wyboru i wyposażenia lokalu, formalności związanych z rozpoczęciem działalności gospodarczej, opracowania oferty i przygotowania strategii reklamowej. Dzięki współpracy z Holly Powder masz dostęp zarówno do produktów niezbędnych do przygotowania i serwowania kurczaka w panierce, jak i do wiedzy, którą producent chętnie dzieli się ze swoimi klientami.