Panierka KFC do kurczaka niejedną ma twarz!

14.03.2019.r

Panierka KFC do kurczaka niejedną ma twarz!

 

Mam dziś coś dla miłośników znanych i lubianych na całym świecie smaków – kawałki kurczaka w baaaardzo chrupiącej, złocistej panierce. Już wiesz o czym mowa? Panierka jak KFC to jeden z najczęściej wyszukiwanych przepisów w Internecie.

Zastanawiałeś się kiedyś jak powstaje kurczak w panierce KFC? A może szukałeś kiedyś idealnego przepisu na chrapiącą, apetycznie postrzępioną panierkę do kurczaka jak z KFC? Jeżeli tak to wiesz, że receptur jest tyle co stron w Internecie 😉 Ale do rzeczy.. Ziemia zatrzęsała się w 2016 roku, kiedy to siostrzeniec Colonela Sandersa wyznał w rozmowie z dziennikarzem „Chicago Tribune”, że tajny przepis, z którego powstaje słynna panierka do kurczaka KFC to „11 ziół i przypraw, które miały być tak bardzo utrzymywane w sekrecie” pokazując przy tym odręcznie spisany przepis!

Myślisz, że to cały sekret kurczaków z KFC? Sprawdź to w swojej kuchni, a gdy znudzą Ci się mozolne, nieudane próby, kiedy Twój kurczak to ciągle nie kurczak w panierce KFC skorzystaj z naszej wiedzy i.. poznaj nową, idealnie chrupiącą ‘twarz’ panierki do kurczaka.

 

Kubełek z frytkami

 

Chrupiąca panierka do kurczaka

Kurczak KFC urzeka chrupkością i smakiem panierki, dlatego tak chętnie sięgają po niego ludzie niemal na całym świecie! Właśnie takie danie, soczysty kurczak w chrupiącej, postrzępionej panierce przygotujesz z wykorzystaniem produktów Holly Powder. Próby i testy wykonał za Ciebie zespół naszych technologów dopracowując receptury w najmniejszym szczególe. Także bez cienia obaw o niepowodzenia – panierka do kurczaka Holly Powder w dłoń!

Po pierwsze zacznij od tego, by wybrać dobre, świeże mięso, pokrój je w odpowiedni sposób a następnie zamarynuj używając marynaty do kurczaka (mamy w ofercie łagodną oraz pikantną). Po drugie zamarynowane mięso panieruj zgodnie z techniką ZDP (wszystko wyjaśnimy w filmie instruktażowym: TU). Teraz rozgrzej tłuszcz we frytownicy do 170°C i smaż w nim stripsy ok. 3,5 minuty. Widzisz jak podczas smażenia powstaje chrupiąca panierka?..

Podsumowując.. to dopiero tajna (FAJNA!) receptura.. I nie mam pewności czy za kilkanaście lat siostrzeniec twórcy tej panierki zdradzi Wam lub waszym dzieciom jej recepturę 😉

 

 

Masz ochotę na skrzydełka w panierce? Śmiało! Instrukcje przygotowania dań z naszych produktach znajdziesz TU 😊

Poznaj nasze marki: